Hudební stanice MTV začne pro region Česka a Slovenska vysílat 29. listopadu, a to prostřednictvím kabelu, satelitu a internetové platformy IPTV. V provozu bude nepřetržitě 24 hodin, zaměří se především na mladší diváky. Kromě hudby tuzemských i zahraničních zpěváků a kapel nabídne také zábavné programy, reality show nebo seriály, informovala mluvčí televize Nova Michaela Fričová.

Nejvíc cen MTV za rok 2008 získal film Stmívání - čtěte ZDE 

MTV v České republice doplní předchozí tři kanály televize Nova, po kanálech Nova Sport a Nova Cinema se stane třetí tematickou stanicí pod její hlavičkou. Divákům nabídne například adrenalinový pořad Nitro Circus nebo Cribs, pořad nahlížející do života celebrit.

Příchod MTV má být ve velkém

"Hudebně lifestylový kanál skvěle doplní naši současnou nabídku tematických kanálů," uvedl generální ředitel Novy Petr Dvořák. Spolu se spuštěním televizního vysílání začne na doméně www.mtv.cz fungovat i webová stránka v českém jazyce.

Spuštění české verze MTV budou poslední listopadový víkend provázet akce pro fanoušky hudby a vyznavače adrenalinové podívané. V Praze v pátek 27. listopadu vystoupí britská elektronická kapela Prodigy. O den později bude MTV partnerem desátého ročníku závodů ve freestyle motokrosu Gladiator Games a s ním spojeného vyhlášení "FMX jezdce desetiletí".

Práva na provozování tuzemské verze MTV získal majitel Novy, společnost Central European Media Enterprises (CME), v roce 2008. MTV v České republice spadá pod MTV Networks International (MTVNI) Emerging Markets Group, která ve střední a východní Evropě, Rusku, Africe, na Blízkém východě a v Indii řídí 30 televizních stanic, 32 webových stránek, jeden videoportál a čtyři mobilní televizní platformy zahrnující značky MTV, VH1, Nickelodeon, VIVA, Comedy Central a COLORS. Emerging Markets jménem MTVNI také provozuje MTVNHD, mezinárodní kanál s vysokým rozlišením (HD) věnovaný hudbě a dětem. MTVNI patří americkému mediálnímu gigantu Viacom.